Лейди Гага изуми света с българска фолклорна песен
Секция: Шоубизнес
24 Август 2017 12:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лейди Гага изуми света с българска фолклорна песен

/КРОСС/ Ексцентричната певица Лейди Гага пусна загадъчно видео в профила си в Инстаграм, в което звучи част от българската народна песен "Кавал свири". Видеото е с продължителност от само няколко секунди и към него няма обяснение, а само #GagaFiveFootTwo.

Естествено хилядите фенове на канадката веднага се запитаха какво е това - нова песен, нов албум или... Най-вероятно краткото клипче е тийзър към документалния филм със същото име Five Foot Two, който ще бъде излъчен по HBO. Българските фенове веднага разпознаха родния фолклор, докато за други той си беше истинска загадка.

Всъщност последователите на Лейди Гага в Инстаграм са над 25 милиона. За по-малко от 2 часа видеото събра 235 хиляди преглеждания и над 1800 коментара.

Лейди Гага беше у нас през 2012 година, когато изпълнителката зарадва българските си почитатели с грандиозен концерт.

Не е ясно дали още тогава певицата се е впечатлила от българския фолклор, но ето че пет години по-късно тя избра част от песента "Кавал свири", за да промотира биографичния филм Five Foot Two.

Филмът, който HBO ще излъчи през септември, е посветен на завръщането на Лейди Гага на музикалната сцена с албума "Joanne", Продукцията ще даде на феновете "безпрецедентен достъп" до ексцентричната поп звезда.

Документалната лента проследява изминалата година от живота на изпълнителката, наситена с важни събития - излизането на албума ѝ "Joanne" през октомври 2016 г., раздялата ѝ с актьора Тейлър Кини, както и успешната ѝ изява на актьорското поприще.