Възрастна жена даде 65 000 лв. на "ало" измамници в Кюстендил
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Август 2017 19:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Възрастна жена даде 65 000 лв. на "ало" измамници в Кюстендил

/КРОСС/ 74-годишна жена от Кюстендил е станала поредната жертва на телефонна измама, съобщиха от МВР, цитирани от в."Сега".

Вчера тя дала около 65 хил. лв. на неизвестни лица, след като е била заблудена от тях по познатата схема, че помага на полицията. Парите били опаковани в торбичка и оставени на входната врата на къщата й.

По случая е започнало разследване от местната полиция.

Петима души са били арестувани заради участие в телефонни измами през последните дни, съобщиха още от МВР. На 20 август в Нова Загора бил заловен 24-годишният криминално проявен А. К., след като взел 1600 лв. и златни накити.

"В хода на разследването станало ясно, че неговата роля била куриер. Действията около изясняването на случая са проведени съвместно с криминалисти от Сливен, Плевен и Стара Загора. При проведени допълнителни действия била установена негова съпричастност към още три телефонни измами - за 11 000 лева, извършена през месец март в Стара Загора, другите две са за общо 7 000 лева, осъществени през месец юни в Плевен", съобщават от МВР.

Други двама са арестувани в Пазарджик. "Мъжете също били ползвани като мулета, отнели 450 евро и 160 лева. Продължава работата по установяване на съпричастността им и към други измами", пише в съобщението.

В Смолян са разкрити извършителите на две телефонни измами. Те са задържани, след като на 21 август две жени подали сигнали в полицията, че са били измамени.