Григор излиза срещу 206-ия в света в първия кръг на US Open
Секция: СПОРТ
26 Август 2017 09:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор излиза срещу 206-ия в света в първия кръг на US Open

/КРОСС/ Григор Димитров ще се изправи срещу представителя на Чехия Вацлав Шафранех в първия кръг на откритото първенство по тенис на САЩ. Мачовете в Ню Йорк започват на 28 август, но най-вероятно първата ни ракета ще играе във вторник (29 август).

Григор и Шафранек никога до момента не са се срещали на кортовете. 23-годишният чех е под номер 206 в световната ранглиста и ще дебютира в основната схема на турнир от Големия шлем.

В квалификациите той се справи с Даниел Масур, Яник Ханфман и Сергей Стаховски. Шафранек е висок 185 см, никога не е печелил титла в тура, а най-предното му класиране в ранглистата е 197-о място през май 2017 г. Той все пак има един трофей от турнир "Чаланджър" в Швеция преди месец.

Димитров, който преди седмица триумфира в Синсинати със седма титла в кариерата си, има трудната задача да защитава точките от миналата година, ако иска да запази мястото си в топ 10 на света (в момента той е на 9-а позиция). През 2016 г. той достигна осминафинал на Откритото първенство на САЩ и беше отстранен от Анди Мъри.

Същото класиране постигна и през 2014 г., когато беше спрян от Гаел Монфис.

При успех над Шафранек, Димитров ще играе с победителя от мача Аляж Бедене - Андрей Рубльов. Българинът е поставен под номер 7 и е в четвъртината на водача в световната ранглиста Рафаел Надал, което означава, че може да играе с испанеца на четвъртфинал.

бТВ