Дрон вдигна на крак органите на реда във Ватикана
Секция: СВЯТ
26 Август 2017 12:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дрон вдигна на крак органите на реда във Ватикана

/КРОСС/ Подозрителен дрон беше забелязан над Ватикана, предаде ТАСС. Полицията и карабинерите са започнали проверка и полицейски хеликоптер е бил вдигнат по тревога. Засега не се съобщава на кого е принадлежал дронът и с каква цел е летял над католическия град-държава.

Въздушното пространство над Ватикана беше обявено за зона без полети от съображения за сигурност. Използването на дронове, включително от туристи, е забранено. Безпилотните летателни машини често се използват за снимки, както и от различни служби, включително метеорологичната.

Неотдавна терористичната организация Ислямска държава публикува в интернет запис със заплахи срещу папа Франциск. Освен това в социалните мрежи и особено в криптираното приложение за онлайн чат Телеграм се появи послание на италиански с призив за действие, насочен към терористите, които не са обвързани с нито една терористична организация.

След последния атентат в Барселона, при който микробус се вряза в пешеходци, в италианските градове се разполагат прегради от цимент и циментови вази с цветя на местата за достъп до централните градски улици, тъй като много от тях неотдавна бяха превърнати в пешеходни зони.