Двама българи загинаха, а двама са ранени при нова катастрофа в Унгария
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Август 2017 11:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двама българи загинаха, а двама са ранени при нова катастрофа в Унгария

/КРОСС/ Двама български граждани загинаха, а двама бяха ранени в катастрофа в Унгария, съобщават от Министерството на външните работи.

Катастрофата е станала на 26 август 2017 г. на главен път М16 в района на граничен пункт Райка-Оросвар. За инцидента са съобщили от унгарската полиция пред българското посолство в Будапеща.

Българските дипломатически представители вече са уведомили близки на загиналите и пострадалите.

Загиналите са мъж на 47 г. и жена на 46 г. Ранените са две жени на по 25 г., едната - тежко, а другата по-леко. Двете жени са настанени в болница "Пец Аладар Мегией Октато Корнац" в град Дьор.

Катастрофата е станала вследствие на сблъсък между лек автомобил с български граждани и туристически автобус с полска регистрация.

Служителите на дипломатическото представителство са на разположение на близките и следят ситуацията.

Тази катастрофа няма нищо общо със случилата се в събота, при която граждани на Република Македония, управлявали автомобил с български регистрационен номер с марка "Мерцедес" пострадаха на магистрала М5 пак в Унгария.

Всички близки и роднини, които желаят да получат повече актуална информация могат да го направят на дежурния телефон в посолството в Будапеща: + 36 20 534 4559

Заб.: Снимката е илюстративна