Kaufland ще е домакин на фестивал за крафт бира през септември
Секция: ЛЮБОПИТНО
28 Август 2017 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kaufland ще е домакин на фестивал за крафт бира през септември

/КРОСС/ През септември в четири областни града в България хипермаркети Kaufland ще бъдат домакини на първия по рода си в страната фестивал на крафт бирата - Kraftland в Kaufland. Посетителите ще имат възможност да опитат различни видове крафт бири, изложени в специално издигнати за целта фестивални конструкции, разположени на паркингите на съответните филиали. Сред потвърдените участници в различните градове са марките Blek Pine, Диво Пиво, Гларус, Айляк, Веритас, Ах!, Бял щърк, Ромбус, Йегерхов.

Целта на събитието е да срещне потребителите с един по-различен свят, който разкрива родното занаятчийско пивоварство. Именно разнообразието и ентусиазмът на пивоварите да експериментират с различни вкусове стоят в основата на крафт пивото. То, от своя страна, позволява игра на въображението при комбиниране на бирата с различни мезета. Затова всеки, който посети Фестивала в един от четирите града - София, Варна, Бургас или Пловдив, ще може да експериментира със съчетанията на крафт бири с разнообразни сирена и месни мезета, предоставени от хипермаркети Kaufland България. Духът на фестивала ще се пренесе и в самите търговски обекти на компанията, където посетителите ще могат да закупят избрани сирена и месни деликатеси на специални цени.

Удоволствието от вкуса ще бъде допълнено със споделяне на любопитни факти за процеса по производството на крафт бира и повече информация за съставките, които могат да се съдържат в нея. Чрез събитието Kaufland България, Асоциацията на независимите пивовари в България и медийният им партньор Actualno.com дават възможност на родните занаятчийски пивовари да покажат пред най-широка публика, че крафт бирата е изискана, но същевременно достъпна напитка за трапезата на всеки български дом. Инициативата е естествено продължение на дългосрочната политиката на Kaufland България да партнира на местните  производители и да им дава възможност да правят продукцията си достъпна до повече потребители.

Привържениците на крафт пивото от цялата страна могат да посетят Фестивала между 10:00 и 21:00 часа през уикендите от септември, както следва:

  • Варна (2-3 септември, хипермаркет Kaufland „Трошево", до Mall Varna);
  • Бургaс (9-10 септември, хипермаркет Kaufland, ж.к. Изгрев);
  • София (16-17 септември, хипермаркет Kaufland, бул. "ген. Тотлебен" №36, до Пирогов);
  • Пловдив (30 септември - 1 октомври, хипермаркет Kaufland, до Гребния канал).