Родни фермери предлагат продуктите си на специален пазар в Kaufland „Младост“ в София
Секция: ЛЮБОПИТНО
30 Август 2017 13:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Родни фермери предлагат продуктите си на специален пазар в Kaufland „Младост“ в София

/КРОСС/ Всяка събота през септември между 10:00 и 16:00 часа паркингът на хипермаркет Kaufland в „Младост" 3 в София ще бъде домакин на фермерски пазар. Предлаганите там млечни продукти, месо и месни деликатеси, яйца, сезонни плодове и зеленчуци, хляб и печива, зимнина, сокове и много други храни ще са доставяни директно от стопанствата на над 20 семейни ферми от цялата страна.

Събитието на Kaufland България и farmhopping е резултат от дългосрочната политиката на веригата хипермаркети да партнира на местните предприемачи и да им дава възможност да правят продукцията си достъпна до повече потребители.

Освен удоволствието от свежите продукти от фермите на различните производители, посетителите ще имат достъп и до тематични работилници, водени както от самите фермери, така и от кулинарни блогъри. Всички те ще са със свободен вход. Програмата за работилниците е както следва:

  • 2 септември - Ферма „Ярлово" ще разкаже как се прави кисело мляко и домашен кашкавал;
  • 9 септември - София Йотова от Foodie Boulevard ще представи бързи рецепти с фермерски продукти под надслов "Здравей, златна есен";
  • 16 септември - Катерина Рангелова от Sugarmouse ще разкаже как се прави домашен сладолед;
  • 23 септември - Био стопанство „Патрешкото" ще представи мармалада на баба;
  • 30 септември - Фурна „Квартална" ще разкаже с какво е по-различен хлябът с квас.

Пълният списък с производителите, които ще предлагат продукцията си на фермерските пазари в Kaufland „Младост" в София, може да откриете на официалната страница на farmhopping.