Panasonic представя първите си Hi-Fi интелигентни високоговорители с вграден Google Assistant
Секция: Технологии
31 Август 2017 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Panasonic представя първите си Hi-Fi интелигентни високоговорители с вграден Google Assistant

/КРОСС/ Днес Panasonic представя SC-GA10, едни от първите в света Hi-Fi високоговорители с вграден Google Assistant. Високоговорителите SC-GA10 ще са съвместими с всички гласово асистирани операции на Google Assistant и ще поддържат всички основни приложения за поточно предаване на музика, включително Spotify, Google Play Music и Tune-in Radio. При високоговорителите са използвани първокласни аудио технологии на Panasonic за постигане на изключително богати и мощни баси, въпреки компактния им размер, така че да изпълнят всяка стая с впечатляващ звук. В допълнение, семплият, но същевременно елегантен и модерен дизайн на SC-GA10 се вписва безпроблемно и ненатрапчиво в интериора на всяко помещение.

Функции на Google Assistant

С помощта на Google Assistant, SC-GA10 може с прости гласови команди да възпроизвежда поточно предавана музика, да отговаря на въпроси за времето и дори да контролира други съвместими интелигентни устройства, за да осигури безпроблемно и координирано преживяване. Multi-Room аудио функцията на Google Assistant за озвучаване на много стаи позволява комбиниране с Chromecast Audio или Chromecast вградени високоговорители, благодарение на което музикалните любители могат да синхронизират и контролират възпроизвеждането на музика от множество високоговорители.

Високо качество на звука от компактно тяло

Използвайки най-модерни аудио технологии на Panasonic, SC-GA10 осигурява забележително качество на звука от компактен размер на тялото. В предната част на високоговорителя са разположени два 20-милиметрови високочестотни говорителя с меки куполи, специално проектирани с копринена диафрагма за дифузера и отварящи се под ъгъл 45º. Това осигурява пълен 180º обхват на високочестотните насочени звуци, за да се създаде широк, богат и експанзивен звуков ефект. А за да се осигурят чисти и ясни вокали на Google Асистент, е предвиден 8-сантиметров нискочестотен говорител с двойна звукова бобина за потискане на акустичния импеданс, който нараства в обхвата между средните и високите честоти. В сравнение с единичната бобина, използвана при обикновените нискочестотни говорители, двойната звукова бобина създава много по-силен и впечатляващ басов звук. Нискочестотният звук допълнително се обогатява и подсилва от задната бас-рефлексна система с дълъг порт. Освен това, мрежестата диафрагма с широка гумена гънка ефективно намалява изкривяванията в нискочестотния звуков диапазон.

Модерен дизайн, вписващ се във всеки интериор

Изчистеният и модерен дизайн на SC-GA10 се вписва в интериора на всяка стая. Постигайки съвършенство както в дизайна, така и в качеството на звука, високоговорителят е създаден, за да прилича на произведение на изкуството. С елегантния си алуминиев корпус, комбиниран с фино покритие от мрежеста материя, SC-GA10 придава елегантност на всяка стая и оставя отличното качество на звука да говори само за себе си. SC-GA10 се предлага в класическите цветове черно и бяло, и може да изпъква или да се вписва в дизайна на всяка стая.

Ново приложение Panasonic Music Control

Заедно с SC-GA10 ще бъде представено и новото приложение Music Control на Panasonic. Свързвайки SC-GA10 с това приложение, потребителят не само може да възпроизвежда музика, съхранявана в смартфон, таблет или NAS сървър, но може да се наслаждава и на различни уникални функции. Сред тези функции са Стерео сдвояване, при което потребителите могат да свържат две SC-GA10 устройства и Парти режим, който прехвърля аудио сигналите от Bluetooth и AUX звукови източници към множество високоговорители SC-GA10. Това е само началото, тъй като в бъдеще от приложението Music Control могат да се очакват още много актуализации и уникални функции.

Високоговорителят SC-GA10 предлага висококачествен звук и има вграден гласов асистент.  Той ще играе основна роля в изцяло новата продуктова гама Smart Network Audio, която е част от бързо разрастващото се семейство интелигентни устройства на Panasonic.

Основни функции на SC-GA10

Високо качество на звука

●    Богат звук, изпълващ стаята;

●    Два 20-mm високочестотни говорителя с мек купол;

●    Мощни баси от 8-cm говорител с двойна звукова бобина, широка гумена гънка и мрежеста диафрагма;

●    Дълъг заден бас-рефлексен порт;

●    Bluetooth / MP3 ре-мастеринг;

●    Еквалайзер с фабрично запаметени/ ръчни настройки;

●    D.BASS;

Интелигентни функции

●    Вграден Google Assistant;

●    Свързване с Chromecast;

●    Bluetooth съвместимост;

Дизайн

●    Изчистен и компактен  дизайн;

●    Специално подбрани материали и покрития;

●    Наличен в два цвята: черен и бял;

[БЕЛЕЖКА]

Функциите, наименованията на функциите, техническите характеристики и спецификациите могат да бъдат променяни без предварително уведомление.