Technics обяви разработването на Reference Class грамофон с директно задвижване
Секция: Технологии
31 Август 2017 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Technics обяви разработването на Reference Class грамофон с директно задвижване

/КРОСС/ Technics обяви разработването на Reference Class SP-10R, най-престижния аналогов грамофон с директно задвижване до момента, който се очаква да се появи на пазара в началото на лятото на 2018 г. Новината е, че на изложението IFA Technics за първи път ще покаже прототип на новия си най-висок клас модел грамофон, който се характеризира с най-високото в света* съотношение сигнал-шум и стабилност на въртене.

Установяване на най-високите до момента стандарти в продуктовата гама на Technics

Следвайки представянето на високо оценените SL-1200GAE/G през 2016 г. и SL-1200GR по-рано тази година, Technics се зае със създаването на своя най-престижен грамофон - SP-10R.  При новия грамофон Technics комбинира най-модерните си цифрови и аналогови технологии, като постига най-впечатляващото съотношение сигнал/шум*, стабилност на въртене и коефициент на детонации сред своите грамофони до този момент.

Изключителният прототип на SP-10R използва нов електромотор с директно задвижване без сърцевина и диск с тегло 7 кг. за превъзходно качество на звука.

Грамофон от референтна класа, обещаващ отлични резултати

SP-10R разполага с чисто нов електромотор с директно задвижване без сърцевина, при който в допълнение към двустранната роторна задвижваща система на SL-1200G от двете страни на ротора са поставени статорни намотки за още по-мощно и прецизно въртене.

Тежкият диск на грамофона е с трислойна структура, състояща се от месинг, лят алуминий и поглъщащо гумено покритие, точно като диска на SL-1200G. Чрез оптимизирането на естествената честота на всеки слой, външните вибрации са напълно потиснати, което води до чист и прецизен звук.

SP-10R също така има ново импулсно електрозахранване с изключително ниско ниво на шума, което много по-добре потиска нежеланите смущения и вибрации при звука, в сравнение със традиционния захранващ блок с трансформатор. Захранващият блок е конструктивно отделен от грамофона, с което се избягва предаването на нежелани шумове към грамофона, за по-чист и ясен звук.

Представяне на пазара

Technics работи усилено, като планира представянето на SP-10R на пазара за самото начало на лятото. Новият грамофон ще бъде взаимозаменяем в системите, използващи SP10MK2** (представен през 1975 г.) и SP-10MK3 (1981 г.) - двата предшественика, които са били високо оценени от професионалните ефирни радио-станции и все още се боготворят и се използват от много аудиофили в цял свят. Technics планира да пусне на пазара и пълна грамофонна система, базирана на SP-10R, съдържаща тонрамо и други компоненти.