"България еър" с 8-часово закъснение на полет до Мадрид
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Септември 2017 11:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"България еър" с 8-часово закъснение на полет до Мадрид

/КРОСС/ След осемчасово закъснение, самолетът на "България еър" до Мадрид излетя около 9 ч тази сутрин., съобщава националния авиопревозвач. Пътниците за полета са престояли повече от осем часа на летище София, като причините за закъснението не са били съобщени, предава БНР.

Това е пореден проблем на "България ер" в последните месеци. Над 100 жалби от пътници бяха подадени само през юли заради закъснения на различни полети, а държавата дори започна проверка заради нарушенията на трафика. В интервю за "Хоризонт", в средата на юли, министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че компанията ще бъде подложена на наблюдение от Гражданската въздохуплавателна агенция в продължение на 4 месеца.

Пътниците на "Уиз ер" с дублирани билети за Лондон, са превозени с извънреден полет малко след 22 часа снощи. От компанията увериха, че предприемат мерки за предотвратяване на подобни ситуации в бъдеще. Транспортното министерство започна проверки, след като в два поредни дни десетки пътници чакаха с часове на летище София заради дублирани резервации.