Ще се радваме на хубаво време през уикенда
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Септември 2017 21:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ще се радваме на хубаво време през уикенда

/КРОСС/ През нощта ще бъде ясно. В събота отново ще бъде слънчево, но в следобедните часове над планинските райони от Западна България ще има временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Максимални температури между 31° и 36°, в София около 32°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за септември и през деня ще продължи да се понижава, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд над масивите от Западна и Централна България с купеста облачност. Ще духа до умерен северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от югозапад и ще започне да се усилва. Топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 25°, на 2000 метра - около 19°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Заради очакваните високи температури през уикенда синоптиците предупреждават, че има риск от възникване на нови пожари у нас. Най-застрашени ще бъдат части от Северна и Югоизточна България.

В неделя следобед на места е възможно да превали. А в началото на новата седмица се очаква захлаждане.