Черен ден на пътя. Петима загинаха
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2017 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Черен ден на пътя. Петима загинаха

/КРОСС/ Черна статистика по пътищата в страната за изминалото денонощие на 1 септември. Петима души са загинали, а трима са с опасност за живота след катастрофи, съобщават от пресцентъра на МВР.

Общо в страната са регистрирани 17 произшествия, като при тях 19 души са ранени. В София са станали 138 леки и едно тежко пътно произшествие, при което има един пострадал.

Четирима от загиналите и тримата сп опасност за живота са от една катастрофа. Тя станала около  21 часа, на около 300 метра преди село Кортен. Лек автомобил „Роувър", управляван от мъж на 32 години от Нова Загора се е ударил челно в насрещнодвижещия се лек автомобил „Фиат", управляван от водач на 31 години от село Любенова махала.

От произшествието на място са загинали водачите на двата автомобила и пътуващите с тях на предна седалка жена на 28 години (от лекия автомобил „Роувър") и мъж на 40 години (от лекия автомобил „Фиат"). С опасност за живота в МБАЛ - Сливен са откарани две жени на 35 и 34 години и момиче на 12 години, пътници в лекия автомобил „Фиат". По случая в РУ - Нова Загора е образувано досъдебно производство.