Тръмп храни нуждаещите се в приют за пострадалите от урагана в Тексас
Секция: СВЯТ
03 Септември 2017 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп храни нуждаещите се в приют за пострадалите от урагана в Тексас

/КРОСС/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп, придружен от съпругата си Мелания, пристигна в Хюстън, за да се срещне с пострадали от урагана Харви, който опустоши града и големи райони от щата Тексас.

Двамата помогнаха за сервирането на храната в най-големия приют в Хюстън за хора, принудени да напуснат домовете си заради бурята. Доналд и Мелания Тръмп прегърнаха, целунаха и си поиграха с деца в обекта с площ 65 000 квадратни метра.

Това е второто посещение на президента на САЩ в пометения от Харви Тексас. Тръмп поиска от Конгреса да отпусне първоначално 7,85 милиарда долара за възстановителните работи. Очаква се преговорите във Вашингтон за бюджета да бъдат трудни, отбелязва „Ройтерс".

Харви е първото природно бедствие в САЩ, откакто президентът встъпи в длъжност през януари. Тръмп увери репортерите в приюта, че неговата администрация ще предостави бързо финансова помощ на опустошените от бурята райони.

"Ще подпишем много документи, за да получим парите", каза той.

Тръмп изглеждаше спокоен, докато се снимаше с доброволци и си говореше с хора, настанени в приюта, заедно с губернатора на Тексас, републиканеца Грег Абът. Мелания, с навити ръкави на синята си блуза, прегърна една жена и си побъбри с дете. "Това бе нещо чудесно", коментира Доналд Тръмп срещите си с деца.

"Благодаря ви, господине", се чуваше от приюта, докато президентът помагаше за сервирането на храната. Посещението може да има политически оттенък за Тръмп, който бе разкритикуван, че при първата си визата в района, във вторник, не е показал повече съчувствие към пострадалите, отбелязва „Ройтерс", цитирана от „Дарик".

Според проучване, което тя е извършила заедно с института Ипсос, 59 процента от американците не одобряват работата на своя президент. По-късно днес президентът на САЩ ще посети Лейк Чарлз в Луизиана - другия американски щат, който пострада от Харви.