39 български учители отиват на обучение в ЦЕРН
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Септември 2017 16:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
39 български учители отиват на обучение в ЦЕРН

/КРОСС/ Общо 39 учители по професионална подготовка в областите „Техника" и „Информатика" ще преминат обучение в ЦЕРН, съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Преподавателите ще се запознаят с ускорителите на ЦЕРН и с цялата информация около откриването на Хигс - бозона. Те ще имат възможност да научат повече и за последните открития на Европейската агенция за ядрени изследвания.

Обучението ще подпомогне квалификацията на учителите, така че да са в течение с последната информация в своята област. До момента през такива обучения са преминали над 500 преподаватели - освен по техника и информатика, също и по физика и природни науки.

Кандидатите могат да подават документи в МОН всеки работен ден до 8 септември 2017 г. Пътуването и обучението им ще се проведе в периода 14-22 октомври 2017 г. Разходите за транспорт и нощувка на участниците са заложени в бюджета на Национална програма „Квалификация". Средствата за петдневния курс се поемат от образователния офис на ЦЕРН.

Повече информация относно кандидатстването и критериите за подбор може да бъде намерена на интернет страницата на МОН в раздел „Програми и проекти".