България отново се бори, но Холандия ни срази
Секция: СПОРТ
04 Септември 2017 08:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България отново се бори, но Холандия ни срази

/КРОСС/ Националният отбор на България загуби с 1:3 при гостуването си на Холандия от квалификациите за световното първенство по футбол през 2018 г.

След победата над Швеция само преди няколко дни тимът на Петър Хубчев не можа да постигне втори пореден добър резултат и на практика окончателно се прости с неочаквано възобновилите се надежди за класиране на Мондиала. Независимо от това на „Амстердам Арена" националите ни изиграха най-силното си гостуване от началото на квалификациите и отново показаха характер и борбеност, които обаче бяха пречупени от поне малко по-класните холандци.

За победителите головете бяха дело на Дейви Прьопер в 7-ата и 80-ата минути и Ариен Робен в 67-ата. Попадението за България падна в 69-ата минута и бе записано на Георги Костадинов, макар топката само да облиза прическата му след изпълнение на пряк свободен удар от Ивелин Попов. Костадинов уцели и греда в началото на мача, след като домакините бяха повели с 1:0.

В другите срещи от групата Швеция победи с 4:0 при гостуването си на Беларус, а неочкаваната сензация дойде от Тулуза, където Франция направи 0:0 с Люксембург.

Два кръга преди края в класирането Франция остава лидер със 17 точки, следвана от Швеция с 16, Холандия с 13, България с 12, Люксембург и Беларус с по 5.