Англичани представят волана на бъдещето
Секция: Автомобили
04 Септември 2017 13:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Англичани представят волана на бъдещето

/КРОСС/ По време на пилотното издание на Tech Fest в Университета по изкуствата в Лондон, Jaguar Land Rover ще представи своето виждане по отношение на автомобилния волан на бъдещето, съобщава Auto-Press.

Разработката на Jaguar Land Rover се нарича Sayer и от компанията обещават, че тя ще бъде част от изцяло новата ѝ концептуална разработка Jaguar ‘FUTURE-TYPE', която ще демонстрира вижданията на компанията за автомобилната мобилност за 2040 година и по-далечното бъдеще.

Основната концепция на Sayer, кръстен на един от най-известните дизайнери на Jaguar- Малкълм Сойер, е тази, че той ще бъде единствената част от автомобила, която клиентът наистина ще притежава в един свят на споделен и автономен автомобилен транспорт. В зависимост от клиентските предпочитания и изисквания, високотехнологичният елемент ще бъде в състояние да призове подходящия автомобил в точното време, за да отговори на очакванията на клиента.

От Jaguar Land Rover коментират, че Sayer е първия в света AI (Artificial Intelligence) волан с гласово управление, който успоредно с останалите си функционалности, е в състояние да прави оценка на маршрута на предстоящото пътуване и на нейна база да предложи част от маршрута, в който управлението на превозното средство да остане изцяло под контрола на водача за достигането на допълнително удоволствие.