Симеонов: Всички преместваеми обекти в морските курорти трябва да бъдат премахнати
Секция: Туризъм
04 Септември 2017 15:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симеонов: Всички преместваеми обекти в морските курорти трябва да бъдат премахнати

/КРОСС/ „Всички преместваеми обекти в курорта Слънчев бряг трябва да бъдат премахнати. Това трябва да се случи във всички национални туристически комплекси". Това обяви на пресконференция в Бургас вицепремиерът по въпросите туризма Валери Симеонов.

„По плажовете трябва да останат единствено спасителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони. Всичко останало ще настояваме да бъде забранено, защото не само Слънчев бряг, а и Златни пясъци са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари", каза вицепремиерът, цитиран от БНТ.

Ще инициираме промени в Закона за туризма и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които да се въведе ред в курортите, информира той.

Симеонов каза, че "Слънчев бряг" АД трябва да бъде закрито, защото не генерирало никакви печалби. Според Сименов Община Несебър би била по-добър стопанин на курорта "Слънчев бряг" и трябва да отговаря за инфраструктурата в курорта.

Според Симеонов, след активната намеса на държавата, НАП, Агенция "Митници" и др., приходите в туризма са превишили миналогодишните данни и са скочили до над 400 милиона лева.