САЩ губят радиоелектронната война с Русия
Секция: Русия
06 Септември 2017 11:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
САЩ губят радиоелектронната война с Русия

/КРОСС/ Неотдавнашните съвместни военни учения с Украйна, поставиха Пентагона пред нелицеприятен факт: 173-ата въздушно-десантна бригада на Съединените щати, считана за "авангард на НАТО", съществено отстъпва по въоръжение и военна подготовка на народното опълчение на Донбас, да не говорим за редовната руска армия.

Изданието Politico разсейва мита за непобедимостта на американците и обяснява защо американската военна машина се е провалила пред руската армада. Този извод се съдържа в таен доклад на американското Министерство на отбраната, който попада в ръцете на журналисти. Това „изтичане" на военна тайна едва ли е случайно.

Предстоят най-мащабните през постсъветската ера военни учения на Руската федерация, известни като "Запад-2017". Руските средства за радиоелектронна война могат да неутрализират всички GPS-системи на противника на разстояние от 80 километра и да блокират артилерията на бригадата. Сегашните американски цифрови разработки се оказват безпомощни пред разработките от 70-те години, още от съветските времена.