Ансамбълът ни по художествена гимнастика - на възстановителен лагер в Поморие
Секция: СПОРТ
07 Септември 2017 10:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ансамбълът ни по художествена гимнастика - на възстановителен лагер в Поморие

/КРОСС/ Ансамбълът ни по художествена гимнастика отиде на възстановителен лагер в Поморие след успехите, които постигна на Световното в Италия. Там момичетата спечелиха среброто в многобоя, бронза на три топки и две въжета и се класираха на четвърто място след съчетанието си на 5 обръча, съобщава Нова.

„В Поморие момичетата ще направят възстановителни процедури, за да могат да релаксират след огромното натоварване през годината. Това е част от нашата програма. След толкова месеци труд, сме изключително доволни от свършената работа", заяви треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова.

А трудно ли е на новия капитан на отбора ни по художествена гимнастика?

„Не е лесно да поведа момичетата. Особено след успехите на предишния ансамбъл. Но доказахме, че и ние можем. Бяхме доволни на Световното в Италия. За нас беше най-важно да си изпълним съчетанията, така че да сме щастливи след това и хората да ни харесат, и успяхме", коментира Симона, капитан на ансамбъла ни по художествена гимнастика.

Преди ден те се срещнаха лично с президента Румен Радев. Според държавния глава у нас може да бъде създадена международна академия за художествена гимнастика, която да обединява целия процес на обучение, подготовка, рехабилитация и почивка на български и международни отбори.

„Говорихме за много неща с президента Радев. Останахме много изненадани, че той ни обеща да съдейства в изграждането на нова спортна зала, където да провеждаме тренировките си", добави треньорът на ансамбъла Весела Димитрова.

След възстановителния лагер в Поморие, ансамбълът ни започва да тренира за следващото Световно първенство по художествена гимнастика, на което домакин ще бъде България.