Мъж уби безпомощната си леля, пребивал я ежедневно
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Септември 2017 14:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж уби безпомощната си леля, пребивал я ежедневно

/КРОСС/ Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 56-годишния Георги Г. за убийството на леля си, след като умишлено й нанесъл средни телесни повреди.

Подсъдимият Георги от Елхово, отишъл да живее в дома на 83-годишната си леля Климентина в кв. "Владиславово" във Варна. Това станало след като си счупила крайниците като паднала в апартамента си.

Жената претърпяла операция и била неподвижна. Тя помолила двама съседи да идват да се грижат за нея и им дала ключ за апартамента си.

Племенникът й Георги често пиел и ставал агресивен. На 16 март 56- годишният мъж бил пиян и пребил безпомощната жена - насинил окото й, от ударите тя имала и рана на главата. Съседите, които я видели, веднага подали сигнал на телефон 112.

Пред полицаи и в присъствието на агресивния си племенник 83-годишната баба обяснила, че е паднала и така се е наранила. Насаме с полицаите обаче Климентина признала, че Георги я пребил с юмруци по лицето и тялото. Пред униформените тя се жалвала, че се страхува от него.

Полицаите съставили на Георги предупредителен протокол по Закона за МВР да не извършва физическо и психическо насилие над леля си, а Климентина била заведена в болница.

Две седмици по-късно на 3 април около 19:15 часа отново бил подаден сигнал за семеен скандал в дома на 83-годишната жена. Когато полицията дошла на място, никой не отворил в апартамента на Килиментина.

Съседката, която имала ключ, отключила жилището на Климентина. Полицията и съседката открили жената цялата в синини. Килиментина отказала медицинска помощ, защото се страхувала да не бъде пребита отново.

На 8 април, след като изпил 200 г водка, Георги влязъл в стаята на леля си и решил да смени телевизионната програма, която жената гледала.

Когато Климентина се възпротивила, Георги се нахвърлил върху нея, нанасял й юмруци по цялото тяло, крещял и псувал. На сутринта съседката отключила жилището, за да види болната жена.

Тя открила пребитата Климентина под завивките - липсвала част от кожата на лявата й ръка, дясната й ръка била счупена, а лицето и врата й - посинени от побоя и опита да бъде удушена. Тогава съседката се уплашила и отказала да ходи в дома на баба Климентина от страх от Георги.

Друг съсед на 83-годишната жена сигнализирал за поредния инцидент и Климентина била отведена за лечение в болницата. Там разказала на лекарите кой е причинил нараняванията й. Назначена била съдебномедицинска експертиза, която установила множество травми по цялото й тяло, имала счупени 8 ребра, раменна кост и масивни хематоми.

На 16 април състоянието на 83-годишната жена се влошило и от отделението по гръдна хирургия била преместена в реанимация и поставена на изкуствено дишане и медикаментозно лечение. Въпреки проведеното лечение Климентина починала на следващия ден в болницата.

Подсъдимият Георги е изтърпявал 15-годишна ефективна присъда за умишлено убийство, както и два пъти е бил осъждан за квалифицирани хулиганства, показва справка по делото за съдебното му минало.

На разпит Георги отрекъл да е пребивал леля си. Неговата версия, не се подкрепя нито от едно събрано по делото доказателство.

От началото на досъдебното производство до момента той е с мярка за неотклонение "Задържане под стража". До началото на съдебния процес срещу него георги ще остане във варненския затвор.