Още не се знае кой е застрелял мъжа във Виноградец
Секция: СВЯТ
08 Септември 2017 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още не се знае кой е застрелял мъжа във Виноградец

/КРОСС/ Все още не е изготвена назначената от прокуратурата експертиза, която ще установи кой е стрелял. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка със случая във Виноградец.

Припомняме, на 1 септември при празнуване на рожден ден на 6-годишно дете във Виноградец с пистолета на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков бе застрелян собственикът на заведението.

"Не разполагаме с всички доказателства, за да се направи извод кой е извършител", заяви Арнаудова. "Това кой точно е стрелял ще бъде установено в рамките на разследването, увери тя. Показанията на 6-годишното дете са едно от доказателствата".

По повод стрелбата в Костенец от 7 септември, при която бе убит 67-годишен мъж, Арнаудова каза, че в рамките на днешния ден прокуратурата ще повдигне обвинение и ще постанови задържането на извършителя. Оръжието на убийството е газов пистолет, който е преработен в боен, уточни Арнаудова.

Към този момент все още не е ясно защо 11-годишното дете в Стрелча е решило да сложи край на живота си, допълни говорителят на главния прокурор за третия трагичен случай от последната седмица.

По разпореждане на главния прокурор за Стрелча са заминали 4 психолози от Института по психология на МВР и 2 прокурори от ВКС, за да се подпомогне разследването. Създадена е организация за разпитване на децата в присъствието на психолози.

"Създадена е организация и за бързо изследване на социалните контакти на детето в социалните мрежи и чрез телефона му и чрез компютъра му", уточни Арнаудова.