България е домакин на баскетболен турнир за деца
Секция: СПОРТ
09 Септември 2017 10:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България е домакин на баскетболен турнир за деца

/КРОСС/ Международният турнир по баскетбол за деца до 12 години "Буба Къп - Емануил Божков" събра шест от отбора от България, Италия, Сърбия, Македония и Румъния. Надпреварата в зала "Румен Пейчев" започна вчера, а последните мачове са утре сутрин.

Колко важно е да правиш нещо от сърце, да се бориш докрай, да спреш едва когато наистина си постигнал това, което искаш? На всички тези въпроси най-честните отговори дават децата. Тяхната всеотдайност и старанието да се влагат във всичко, което правят, са повече от поучителни.

В момента Европа е баскетбол, а в София в зала "Румен Пейчев" може би играят новите Богдан Богданович или Бобан Марянович. Може би. За момента,обаче, нито едно от децата не мисли за своите идоли, а за това как самото то да се раздаде на терена.

Всички мои състезатели знаят, че най-важното нещо е дисциплината и това да мислят за отбора. Те трябва да дават най-доброто, за да помогнат на съотборниците си. Трябва да изпълняват моите напътствия, да се раздават докрай и да не мислят за резултата. Това, според мен, е рецептата за успеха, коментира Воислав Чирович - треньор на "Фока" Крагуевац.

Не по-различни са напътствията и на италианския колега на Чирович, Серджио Донадони. Неговите момчета играят с мисъл и сърце и макар и само на 12 години, демонстрират завидна непоколебимост на терена.

Моите момчета се вълнуват особено много, защото за тях това е първи международен турнир. И е нормално да искат да го спечелят. Но каквото и да се случи, спомените от тук ще им останат за цял живот.