Откриха нов парк в Москва за юбилея на руската столица (видео)
Секция: ЛЮБОПИТНО
10 Септември 2017 09:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха нов парк в Москва за юбилея на руската столица (видео)

/КРОСС/ С посещение от президента Владимир Путин Москва откри иновативен парк с площ 13 хектара, който имитира характерни особености на руския ландшафт, предава ТАСС. Откриването на парк Зарядие вчера беше част от тържествата в чест на празника на Москва, която отбелязва 870-ата си годишнина.

Новият парк е на около 200 м от Кремъл на брега на Москва река на мястото на разрушения хотел "Россия" - построен през 60-те, някога най-големият хотел в света със своите около 3000 стаи.

В парка има зони с изкуствен микроклимат с растения, пресъздаващи природата на Русия - степи, тайга, гори и мочурища. Те се спускат като тераси от Варварка към Москва река.

Автор на проекта е международен консорциум начело с нюйоркското архитектурно бюро "Дилър Скофидио и Ренфо" (Diller Scofidio + Renfo), което е нарекло концепцията си за парка "див урбанизъм".

"Зарядие" е първият парк, построен в границите на Булварное колцо в Москва през последните 200 години.
нов парк Москва

Президентът Владимир Путин разгледа парка в компанията на кмета на Москва Сергей Собянин, като лично го докара с количка за голф от Червения площад. Президентът поздрави столичните власти за мащабната реконструкция, започнала през 2012 г., и напомни за обединяващата роля на Москва.

Путин разгледа макет на парка и археологически находки, намерени при разкопките по време на строителството. В кинотеатъра в парка показаха на президента столицата от птичи поглед. Путин беше впечатлен и усмихнат заяви: "Оттук дори мога да видя дома си отгоре!".
В Москва откриха нов парк

В големия амфитеатър имаше концерт на оркестъра на Държавното училище за духова музика и известния музикант Игор Бутман пред публика от няколкостотин ученици, учители, доброволци и гидове, с които Путин разговаря. Мястото е предвидено за 16 000 зрители като основна площадка за културни събития на града - концерти, фестивали, представления. Редом има по-малък амфитеатър с 400 места.

Следващият пункт от маршрута на президента беше внушителният Летящ мост ("Паряшчий мост") - наблюдателна площадка над реката. Уникалното съоръжение с обща дължина - 244,4 метра представлява 70-метрова конзола без опори и поддържащи конструкции, простираща се над крайбрежната алея и Москва река на височина 15 метра. Оттам се открива панорамна гледка към Кремъл, реката и парка.

video:https://www.youtube.com/watch?v=7EiIkm4qPkQ