Паси: Неприятно е, че България пак е забъркана в скандал
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Септември 2017 09:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Паси: Неприятно е, че България пак е забъркана в скандал

/КРОСС/ „Познаваме се с Калин Митрев и се доверявам на финансовия министър Владислав Горанов, който посочи, че няма данни за престъпление". Това каза председателят на Атлантическия клуб Соломон Паси в интервю за предаването „Тази неделя" по БТВ.

Външният министър в правителството на Симеон Сакскобургготски коментира публикациите, че съпругът на Ирина Бокова е взимал пари от президента на Азербайджан Илхам Алиев. "Аз не съм криминалист. Държавата има всички структури - финансово разузнаване, ДАНС и други. Нека тези институции си свършат работата. В това, че Азербайджан си лъска имиджа няма нещо лошо", каза още Паси.

Той припомни, как първата дама на бившата съветска република Мехрибан Алиева, бе в България преди няколко години и даде пари за култура. "Неприятно ми е, че България пак е забъркана в скандал. Надявам се, че краят на историята ще бъде щастлив", посочи още той.

Паси се спря и върху напрежението на Корейския полуостров. Той каза, че Корейската народнодемократична република (КНДР) ще направи още един ядрен опит. За най-големия си син - Исак, отбеляза, че той е член на БСП. "При нас е традиция, син да не следва партията на баща си", коментира още Соломон Паси.