Горещо за сезона с температури над 30 градуса днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Септември 2017 07:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Горещо за сезона с температури над 30 градуса днес

/КРОСС/ Днес ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла, която бързо ще се разсее. Ще духа до умерен, северно от планините и временно силен юг-югоизточен вятър. След обяд ще е горещо с максимални температури - между 30° и 35°, по Черноморието малко по-ниски.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за септември и през деня значително ще се понижи. През нощта срещу вторник облачността в крайните западни райони ще се увеличи и на места там ще превали и прегърми.

По Черноморието ще е предимно слънчево. На места в сутрешните часове ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 26-29°. Температурата на морската вода е 23-24°, на север от н. Калиакра - около 20°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен южен вятър, който привечер ще се усили. Ще е топло, с максимална температура на височина 1200 метра - около 25°, на 2000 метра - около 18°.