Бащата на отвлечения Адриан Златков потвърди, че е платил откуп
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Септември 2017 09:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бащата на отвлечения Адриан Златков потвърди, че е платил откуп

/КРОСС/ Отвличането на 25-годишния Адриан Златков е било с цел получаване на откуп, който е бил платен от баща му Тони Златков. Това потвърди самият Тони Златков, като не пожела да каже за каква сума става въпрос.

„Нямаме представа кой ни причини това. Вярвам, че извършителите ще бъдат заловени. В добро здраве е, но има нужда от почивка", коментира лаконично Тони Златков пред "Нова телевизия".

Пред БНТ пък разясни:

"Адриан няма представа как е станало отвличането. В дефилето до Самоков са го оставили, хора са го качили на автостоп и са го докарали до бензиностанция до Горубляне. Не е тормозен, добре са се отнасяли със сина ми. Нямам врагове, не мога да коментирам предаването на парите, чрез SMS-и водех комуникацията, която беше толерантна, доколкото може. Дадената сума е доста сериозна за нашето семейство".

Откупът е бил платен ден преди да бъде освободен младия мъж.

Адриан Златков бе отвлечен на 30 август в близост до дома си в с. Герман край София. В първите дни след похищението беше обявено, че няма искане за откуп, след което лично министърът на вътрешните работи Валентин Радев обяви, че полицията спира да дава информация с цел запазване живота и здравето на заложника.

Бащата на похитения - Тони Златков, е собственик на голяма автокъща за луксозни коли в столицата.