Силни бури удариха няколко града на Балканите
Секция: СВЯТ
12 Септември 2017 09:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силни бури удариха няколко града на Балканите

/КРОСС/ Силни бури обхванаха част от Балканския полуостров, предизвиквайки хаос в Хърватия, Сърбия и Босна и Херцеговина, предава македонската електронна медия „Плюс Инфо", цитирана от "Фокус".

В следобедните часове на понеделник в Хърватия бе издаден предупредителен червен код за опасност от наводнения, след като Адриатическото крайбрежие бе залято от проливни дъждове. Под вода се оказаха Задар, остров Хвар и части от Адриатическата магистрала.

Най-засегнат от силните дъждове бе град Задар, където паднаха дъждове, два пъти по-високи от средната норма за септември.

Силен вятър, придружен от дъжд на няколко места, връхлетя Босна и Херцеговина. В столицата Сараево бе съобщено за паднали дървета и повредени покриви. Затруднения в трафика имаше и в района на Мостар.

Хидрометеорологичната служба на Босна и Херцеговина издаде оранжев предупредителен код за поява на силен вятър.

Буря порази Белград и няколко града в Сърбия във вечерните часове на понеделник, а в Нови Пазар падна градушка с размерите на орех. Около 19 часа бурите удариха отделни части на Белград, а температурата на въздуха падна с 10 градуса по Целзий, или от 29 до 19 градуса.