Мемоарите на Клинтън: Тръмп е заплаха за света, действа като в "1984"
Секция: Коментари
12 Септември 2017 14:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мемоарите на Клинтън: Тръмп е заплаха за света, действа като в "1984"

/КРОСС/ Хилари Клинтън използва новите си мемоари да направи паралели между "войната срещу истината" на президента на САЩ Доналд Тръмп и най-известната книга на Джордж Оруел - "1984", пише "Гардиън".

Днес на пазара излизат мемоарите на загубилия кандидат за президент на САЩ, озаглавени "Какво се случи" (What Happened).

"Опитите да се дефинира реалността са основна характеристика на авторитаризма", вярва Клинтън.

"Това е, което се случи в класическия роман "1984" на Джордж Оруел, когато мъчител показва четири пръста и нанася електрошокове, докато затворникът му види пет пръста, както е наредено", отбелязва Клинтън.

Целта е да поставят под въпрос логиката и разума и да се всее недоверие, пише бившият държавен глава и допълва, че за Тръмп целта е да доминира.

Според нея милиардерът е довел "войната срещу истината" до изцяло ново ниво.

"Ако се изправи утре и обяви, че Земята е плоска, съветникът Келиан Конуей може да отиде във "Фокс нюз" и да го защити като "алтернативен факт" и много хора ще повярват", смята Клинтън.

Мемоарът от 468 страници е прочувствен, откровен и в някои моменти забавен, тъй като се опива да улови персоналната и политическа катастрофална загуба на Клинтън на изборите през ноември. Тя посочва много причини за загубата, включително расизма, сексизма, интервенцията на ФБР в последния момент и нейни грешки.

Според нея Тръмп е заплаха за страната и света.