Паргов: Как ще настаним 22 000 гости на 7000 легла в софийските хотели по време на европредседателството?
Секция: ПОЛИТИКА
12 Септември 2017 16:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Паргов: Как ще настаним 22 000 гости на 7000 легла в софийските хотели по време на европредседателството?

/КРОСС/ София разполага с малко над 7000 легла в 10-те петзвездни и 39-те четиризвездни хотела, а трябва да приеме 22 000 добре платени чиновници от Европа. Как ще планираме туристическия поток през първата половина на 2018 година и ще решим тази задача? Това пита лидерът на БСП - София Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм в Столична община. Както е известно, България поема европредседателството на 1 януари следващата година.

"Настаняването на гостите е голям проблем за София. И трябва да бъде разрешен така, че да не изпаднем в ситуация на липса на легла, коментира още той. - Защото тези високо платени чиновници не са просто посетители в страната ни, те са нашите имиджмейкъри. Това са хора с претенции, които обикалят света. И ще разказват на всичките си приятели и познати за преживяванията си тук. А мнението от първа ръка винаги е най-меродавно".

Калоян Паргов коментира това по повод обсъждането на Стратегията за развитие на София като туристическа дестинация - 2017-2030 година.

"Много ми се искаше да видя в тази стратегия корелационен анализ от факторите, които влияят върху тренда на развитие на София като туристическа дестинация, коментира още той. - Липсва и сравнителен анализ, свързан с това как София се позиционира спрямо другите столици от Балканите. Предложената стратегия е добра, но мисля, че няма нужната конкретика, може да бъде по-концептуална. Нали точно това е смисълът на една стратегия - да даде визия, да покаже концепция за развитие в съответната сфера".