Висши дипломати на Русия и САЩ обсъдиха ситуацията на Корейския полуостров
Секция: СВЯТ
12 Септември 2017 20:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Висши дипломати на Русия и САЩ обсъдиха ситуацията на Корейския полуостров

/КРОСС/ Заместник-министърът на външните работи на Русия с ресор Азия Игор Моргулов се е срещнал със специалния представител на САЩ за политиката по отношение на Северна Корея, Джоузеф Юн. Срещата се е провела в Москва съобщиха от руското външно министерство, а основната тема е била ситуацията с КНДР.

„Състоя се размяна на мнения по ситуацията на Корейския полуостров и в региона на Североизточна Азия, след поредното ядрено изпитание на Северна Корея и приемането, от Съвета за сигурност на ООН, на резолюция 2375 (за разширяване на санкциите срещу Пхенян - бел.ред.)", отбелязаха от руското МВнР.

„От руска страна, беше подчертана безалтернативността на решаването на проблемите на Корейския полуостров, включително ядрения, чрез единствено възможните политико-дипломатически средства. Беше отбелязана готовността за съвместни усилия в интерес на намирането на комплексен подход за осигуряването на безопасността в Североизточна Азия, включително в контекста на реализацията на руско китайския поетапен план за урегулиране на корейския проблем", гласеше още съобщението.