Евакуираха хора във вилната зона на Хисаря заради пожар
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Септември 2017 08:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евакуираха хора във вилната зона на Хисаря заради пожар

/КРОСС/ Голям пожар във вилната зона на Хисаря наложи евакуация на хора в късния следобед вчера. Няма пострадали.

Огънят е нанесъл значителни материални щети, унищожени са четири масивни къщи и няколко временни постройки в местността "Воден камък".

Огънят вече е потушен.

Сигналът за пожара е подаден около 14.30 часа. На място са изпратени 7 противопожарни екипа от Хисаря, Карлово и Пловдив. Към тях са се присъединили и доброволци. Според местните хора, първоначално огънят е тръгнал от сухи треви, но след това се е разпрострял на по - голяма площ и бързо е достигнал до близките вили. Това е наложило хората от два имота да бъдат евакуирани. Сред тях е бил и трудноподвижен мъж.

"Изведнъж замириса на изгоряло и когато излязох, тука огънят влизаше в моето место. И не знаеш откъде да гасиш и какво да правиш и те пожарникарите ме изнесоха", разказва очевидец пред БНТ.

Няма пострадали хора, но материалните щети по къщите са значителни. Огънят е унищожил 4 масивни вили и няколко дървени бараки. Дежурни екипи на пожарната ще останат в района на инцидента през цялата нощ, за да предотвратят разпалването на нови огнища и да следят за наличието на газови бутилки в близките постройки.

"Всичко е овладяно, мисля че няма проблем вече да се разрасне пожара", каза пожарникар.

Причините за пожара все още се изясняват. Според говорителя на пожарната в Пловдив Цвятко Дешев, вероятно искрата е тръгнала от сухи треви и заради силния вятър огънят се е прехвърлил към вилите.