ЕНЕРГО-ПРО подготви електроразпределителните съоръжения за началото на учебната година
Секция: Технологии
13 Септември 2017 11:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕНЕРГО-ПРО подготви електроразпределителните съоръжения за началото на учебната година

/КРОСС/ Специалисти на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извършиха обстоен оглед и профилактика на електроразпределителните съоръжения в близост до учебните заведения в Североизточна България. Дни преди първия учебен ден са проверени всички електрически касети и трафопостове, захранващи училища, университети и детски градини. В срок бяха извършени планираните профилактики, бяха подменени елементи по електрическите съоръжения и бяха проведени тестове, гарантиращи сигурността на електроснабдяването. Инспекцията е част от ежегодната подготовка на електроразпределителната мрежа за есенно-зимните месеци с преобладаващи неблагоприятни климатични условия.

На 15 септември не се предвиждат планови прекъсвания на електрозахранването в районите на учебни заведения на територията, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО Мрежи. Екипите и диспечерските центрове на дружеството са координирани да реагират незабавно в случаи на възникнали повреди по мрежата, за да обезпечат нормалното протичане на тържествата и учебния процес.

ЕНЕРГО-ПРО напомня за възможността клиентите на компанията да подават сигнали за смущения в електрозахранването, както и за вандалски прояви срещу разпределителни съоръжения - като зачестилите случаи на кражби и чупене на вратички на разпределителни касети и електрически табла. Информация за конкретни случаи може да бъде подавана на денонощния телефон на компанията 0700 1 61 61. Специалисти на дружеството ще направят своевременна проверка на всеки сигнал.