Dell Technologies празнува първа годишнина като най-голямата частна технологична компания в света
Секция: Технологии
13 Септември 2017 12:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Dell Technologies празнува първа годишнина като най-голямата частна технологична компания в света

/КРОСС/ Dell Technologies, най-голямата частна технологична компания, празнува първата си годишнина след историческото сливане на Dell и EMC. В първата година от създаването си, компанията формира общ търговски екип на Dell и Dell EMC и създаде дистрибуторски канал Dell Technologies на стойност от 35 милиарда щатски долара, като прибави и 10 000 нови бизнес клиента в портфолиото на Dell EMC. Освен това, Dell EMC регистрира експлозивен ръст на приходите (почти двойно в сравнение с предишните най-добри резултати) при клиенти с по-ниска пенетрация1 в първата половина на 2017 г., подхранен от продажбите на сървъри, както и решения за съхранение и конвергирана инфраструктура.

Dell Technologies постигна тези резултати, като успоредно с това бързо погаси дълг от приблизително 9,5 милиарда2 щатски долара и продължавайки да инвестира агресивно в най-иновативните технологии. Като ранно доказателство за това, независимо изследване на IDC разкри, че от клиентите по света3 вярват, че Dell и EMC са изпълнили обещанията, поети преди сливането.

Dell Technologies също обяви, че GE - най-голямата дигитална индустриална компания в света - е подписала многогодишно споразумение да използва инфраструктурата на Dell Inc. за потребителски компютърни решения, които ще подкрепят постоянните усилия на GE в посока дигитална трансформация. В рамките на това споразумение, Dell Inc. става основният доставчик на ИТ инфраструктура за GE. Тази сделка е една от най-големите неправителствени сделки в историята на Dell Technologies, Dell и EMC.

Dell Technologies също публикува и Годишен отчет за клиентите, демонстрирайки как компанията е помогнала на клиентите в последната година да достигнат върхов потенциал по пътя към дигиталното бъдеще.

Поставихме си висока летва и надминахме собствените си очаквания," каза Майкъл Дел, председател и изпълнителен директор на Dell Technologies. "Направихме големи крачки в последната година в посока по-добре да служим на клиентите си, които са правителства, бързо растящи малки бизнеси и някои от най-големите компании в света. Те наричат Dell Technologies своя най-стратегически ИТ партньор. И това е само началото за нас."

Семейството от бизнеси в рамките на Dell Technologies включва Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream и VMware. То е пазарен лидер, оценен на стойност 74 милиарда щатски долара4 и притежава най-голямото портфолио в индустрията, покривайки всички решения от периферията до дейта центъра и до облака.

Допълнителни постижения в първата година на компанията:

 

ИНВЕСТИЦИИ - Dell Technologies продължава да инвестира годишно 4,5 милиарда долара в иновации и разработки. Компанията инвестира допълнителни 100 милиона долара в иновативни стартъп компании, фокусирани върху технологии на бъдещето, като изкуствен интелект, машинно обучение (machine learning), „Интернет на Нещата", геномика и  други посредством Dell Technologies Capital. От приключването на сливането, компанията се е ангажирала да инвестира на части почти 1 милиард долара в екипа си, пазарната си стратегия  и технологиите в своите ключови области на растеж.

 

ПАЗАРНО ЛИДЕРСТВО - Dell EMC PowerEdge сървърите презвеха най-близкия си конкурент и станаха най-продавания в света x86 сървър5 на база доставени бройки, а Dell EMC зае първото място при доставчиците на конвергирани системи6. Компютърният пазар на Dell продължи да расте, като отбеляза 18 поредни тримесечия, в които пазарния дял на компанията се увеличава на годишна база7. Dell също бе номер 1 при доставките на работни станции в световен мащаб7 и номер 1 при световните доставки на монитори8. Dell EMC запази своята първа позиция при All-Flash решенията за съхранение9 за 12-то поредно тримесечие.

 

НАГРАДИ - Майкъл Дел бе посочен от CRN за най-влиятелния лидер при ИТ дистрибуторите през 2017. Pivotal стана Google Cloud Technology партньор на годината благодарение на постоянните си иновации в Pivotal Cloud Foundry в рамките на платформата Google Cloud. Фамилията от Unity съхранение на Dell EMC отбеляза 1 милиард долара приходи в първата си година, превръщайки се в най-бързо растящата гама от продукти за съхранение в историята на компанията. Продукти на Dell спечелиха повече от 60 награди на тазгодишното изложение за потребителска електроника Consumer Electronics Show. Бета програмата VMware Cloud на AWS надмина всички очаквания за абонати. SecureWorks бе позиционирана в "квадранта на Лидерите" на Gartner Magic Quadrant за управлявани услуги за сигурност (Managed Security Services - MSS) за девети пореден път.

СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ - Компанията Dell току що бе включена Списъка на Fortune за позитивна промяна на света, и наскоро бе обявена от DiversityInc за една от топ 50-те компании, насърчаващи социално включване като осигури на 2,3 милиона младежи по-добър достъп до технологиите чрез грантови схеми и партньорства. По отношение на екологичната устойчивост, компанията отклони 99% от производствените отпадъци от депата за отпадъци, помогна на клиентите си да спестят 380 милиона долара от сметки за електричество, като подобри енергийната ефективност и създаде първата световна  океанска верига на доставките  с търговско предназначение и се ангажира да превърне 16 000 паунда от океанска пластмаса в продуктови опаковки. Dell и Dell EMC са инвестирали общо 4,9 милиарда за материали и услуги от сертифицирани доставчици и малки бизнеси, чиито собственици са жени или представители на малцинствени групи.

УСКОРЕНИ ИНОВАЦИИ - Компанията продължава да се развива и да доставя нови и подобрени продукти от корпоративен клас, включително:

  • Нови клиентски предложения като иновативния умен работен плот Dell Canvas, Precision 7720 VR-съвместима мобилна работна станция, XPS 13 2-в-1, Latitude 7285 2-в-1 с безжично зареждане, и UltraSharp 8K монитор с първия в света 32-инчов 8K дисплей
  • 14G Dell EMC PowerEdge сървъри, идеална основа за облака, аналитични приложения или софтуерно дефинирани дейта центрове
  • Обновяване на портфолиото с решения за съхранение при решенията от висок и среден клас
  • Нови ScaleIO Ready Nodes и Elastic Cloud Storage, създадени върху Dell EMC PowerEdge сървъри
  • Разширение на възможностите на Dell EMC при защита на данните в облакка, както и поддръжка за VMware vSphere и VMware Cloud на AWS
  • Сериозни новости при водещото решение за съхранение Data Domain protection и въвеждане на интегриран Data Protection Appliance
  • Нови Open Networking решения, операционната система Dell EMC OS10 и новата програма Service Provider Solutions
  • Dell EMC ProDeploy Suite,създаден да помага на клиентите да внедряват компютрите си с по-голяма скорост, по-малко усилия и повече контрол

ВЕРИГА НА ДОСТАВКИТЕ - Чрез комбинираната си верига на доставките и невероятна възможност да достигне, обслужи и поддържа клиенти в целия свят, Dell доставя 2,55 единици технологии за секунда (40 милиона компютри, 2,5 милиона сървъра/корпоративни продукти, 45 милиона S&P единици). Само 27 след приключването на сливането, компанията достави първият си интегриран Dell и EMC продукт.

Gartner опровержение

Организацията Gartner не препоръчва нито един продавач, продукт или услуга, описани в научните й публикаци и не съветва потребителите да избират само онези доставчици с най-високи оценки или друго означение. Изследователските публикации на Gartner се състоят от мненията на изследователската организация на Gartner и не трябва да се тълкуват като фактически изявления.


За Dell Technologies

Dell Technologies е уникално семейство от фирми, което предоставя основната инфраструктура на организациите за изграждане на цифрово бъдеще, трансформиране на ИТ и защита на техния най-важен актив: информацията. Компанията обслужва клиенти от всякакъв мащаб в 180 държави - вариращи от 98% от Fortune 500 компаниите до отделни потребители - с най-изчерпателното и иновативно портфолио от индустрията от периферията, до ядрото, до облака.