EVN България ще проведе обучения по енергийна ефективност в училищата
Секция: Технологии
13 Септември 2017 13:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EVN България ще проведе обучения по енергийна ефективност в училищата

/КРОСС/ Програмата „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология" обхваща общо в 57 училища за над 12 000 ученици през учебната 2017/18 г.

През учебната 2017/18 г. EVN България ще осъществи за девета поредна година обучение на ученици в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата.
EVN България организира „енергийни уроци" в училища от всички 9 административни области, които се обслужват от EVN България - Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик. През 2017/18 г.програмата включва обучения за общо над 12 000 ученици от 545 паралелки от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 57 училища.

Занимателните уроци „Часът на Иви и Енчо" се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Часа на класа. За целите на обучението EVN България разработва и безвъзмездно предоставя одобрени от Министерство на образованието и науката (МОН) материали, полезни и занимателни подаръци за учениците и класа.

И през новата учебна година в рамките на инициативата EVN България ще проведе различни конкурси с награди за участниците. През изминалата учебна 2016/17 г. първо място в конкурса за четвъртокласниците за изработване на макет на Екоград беше спечелен от ОУ „Братя Миладинови" гр. Бургас, a техни подгласници бяха СОУ „Княз Борис Първи" с. Старцево (oбщина Златоград, област Смолян) и ОУ „Хр. Смирненски" гр. Раковски (обл. Пловдив).

Целта е учениците по класове да представят идеи за екологичен град, в който потреблението на енергия и вода е енергийно ефективно, разумно и екологично. Победителите в конкурса печелят големите награди - екскурзия до енергийно съоръжение на дружеството с незабравим детски празник и подобряване на материалната база на училището-първенец.

Инициативата на EVN България е одобрена от МОН и се осъществява в партньорство с регионалните управления по образование (РУО). EVN България стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г., като до края на учебната 2017/18 г. общо над 28 100 ученици ще са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси.

Програмата за обучение „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология" е част от корпоративната социална отговорност на дружеството. Инициативата изразява ангажимента на компанията към обществото и околната среда. Цел е изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно и безопасно използване на енергията и опазване на околната среда.

Повече информация за инициативата на EVN България „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология":
https://www.facebook.com/IviEncho  , както и на:
https://www.evn.bg/Otgovornost/Ivi_Encho.aspx.