"Харви" изхвърли загадъчно морско същество на тексаски плаж (видео)
Секция: ЛЮБОПИТНО
14 Септември 2017 12:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Харви" изхвърли загадъчно морско същество на тексаски плаж (видео)

/КРОСС/ Миналата седмица Прити Десаи (Preeti Desai) от екологичната организация Национално асоциация "Аудубон" публикува в Twitter снимки на странно същество на плажа в Тексас Сити след урагана Харви с молба да бъде идентифицирано.

Мъртвото животно със цилиндрично тяло е било сляпо с уста, пълна с остри като бръснач зъби, според BBC News.

"Първоначалната ми мисъл бе, че може да е морска минога, но когато се приближих, разбрах, че няма начин заради устата му" - разказва Десаи. Тя публикува няколко снимки в Twitter и моли за помощ биолозите и добавя: "Какво по дяволите е това?"

На нейната молба откликва биологът и специалист по змиорките д-р Кенет Тай (Kenneth Tighe) от Националния музей по естествена история Смитсониън, който смята, че това е саблезъба змиорка.

"Може да е Bathyuroconger vicinus или Xenomystax congroides", заяви той. "Всички тези три вида се срещат край Тексас и и имат подобни големи зъби. Жалко, че не може ясно да се види краят на опашката. Това ще направи разграничение между ophichthid и congrids.

Смята се, че ураганът Харви, който донесе силни ветрове и наводнения в Тексас е причината за това, съществото да се отзове на плажа.

Саблезъбата змиорка е тропическа риба от клас Лъчеперки и обикновено обитава западната част на Атлантическия океан, включително Мексиканския залив. Живее на дълбочина между 30 и 90 метра в морски води и солени устия.

video:https://www.youtube.com/watch?v=kAX0RD4AZmc