Теодора Халачева с аудио проект за незрящи деца
Секция: ПОЛИТИКА
14 Септември 2017 16:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теодора Халачева с аудио проект за незрящи деца

/КРОСС/ В навечерието на първия учебен ден народният представител от „БСП за България" Теодора Халачева обяви инициативата си за издаване на аудио книга с български народни приказки. Продуктът ще бъде подарен на организации и институции, които работят с незрящи деца.

Екип от професионалисти ще подготви в съответните формати аудио книгата. „Най-популярните български народни приказки ще бъдат прочетени от най-популярните гласове на българското кино и родния театър", съобщи младата депутатка от Пловдив. Първите диктори, които ще запишат приказка, са колегите на Халачева в Народното събрание - проф. Стефан Данаилов и Нона Йотова. „Записите ще продължат до средата на декември, а аудио книгата ще бъде готова за Коледа", сподели Теодора Халачева. Интересни моменти от реализацията на проекта, за който е поканила актьори от различни поколения, ще могат да се проследят на файсбук страницата й.

Теодора Халачева използва случая да честити началото на новата учебна година на преподаватели и ученици. Тя изпрати поздравителни адреси до пловдивски училища, в които пожелава дръзки мечти на подрастващите и енергия на техните учители в мисията да образоват бъдещето на България.