Полицаи от Варна и областта подкрепиха протестите на колегите си от София
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2017 20:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицаи от Варна и областта подкрепиха протестите на колегите си от София

/КРОСС/ От началото на протестите от юли досега нищо не се е променило в отношението на ръководството на МВР и дефакто преговори в истинския смисъл не е имало - това заявиха на своя протест служители на МВР във Варна, предава БНР.

Членове на синдикалната федерация на служителите в МВР, пожарникари, представители на синдикалната организация на надзирателите във варненския затвор, както и полицаи, и пожарникари от Каварна и Балчик се събраха на протест, заедно с колегите си от София. Те настояват за 15% увеличение на заплатите, както и спешна промяна на закона за МВР.

Казват, че от началото на протестите министърът не се е срещал с тях, а заместник-министър Балабанов не е показал, че наистина исканията им могат да бъдат изпълнени. Не става дума само за пари, каза председателят на синдикалната организация във Варна Красимир Костов.

По думите му, става въпрос и за промяна на отношението, както и за по-голямо чувство за сигурност за полицаите и за семействата им. Всички бяха категорични, че протестите ще продължат, докато исканията им не бъдат изпълнени.