Бронз за Габриела Антова от европейското първенство по шахмат до 16 години
Секция: СПОРТ
15 Септември 2017 11:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бронз за Габриела Антова от европейското първенство по шахмат до 16 години

/КРОСС/ Габриела Антона - Спортен талант на „Еврофутбол" грабна бронзовия медал от Европейското първенство по класически шахмат за девойки до 16 г. в Мамая (Румъния). В последния 9-и кръг 15-годишната софиянка се справи блестящо с белите фигури с Алиция Шливицка от Полша и записа 5-та си победа в надпреварата. Така без загубена партия и с актив от 7 точки FM Габриела Антова за пореден път е бронзов медалист от такъв форум. Тя вече има пълна колекция в актива си - едно златно, едно сребърно и две бронзови отличия.

Още един Спортен талант на „Еврофутбол" защитава цветовете на България по световните терени. 17-годишната Мария Делчева се класира на полуфиналите на международния турнир по бадминтон до 19 г. в Днепропетровск, Украйна. Преди минути Мария срази американката Рут Рейжу с 2-0 гейма (9, 10) и очаква своята съперничка в спора за влизане на финала по-късно днес. Българката започна надпреварата с две победи срещу представителки на домакините - 2-0 гейма (8, 10) във втори кръг срещу Мария Холодна и същия резултат (14, 9) срещу Елисавета Шаповалова в трети кръг.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол" Калина Христова постигна победа и две загуби за отбора на България на започналото на 13 септември Европейско отборно първенство по тенис на маса за мъже и жени в Люксембург. В първия ден нашите националки започнаха трудно с 1-3 срещу тима на Уелс, като единственият успех за нашите бе на Мария Йовкова. Вторият ден 15-годишната Калина Христова и европейската шампионки на двойки Мария Йовкова донесоха две победи, но в крайна сметка претърпяхме поражение с болезненото 2-3 от Азербайджан. В последния мач от група „G" нашите записаха трета загуба, този път с 0-3 от Турция. Днес от 14.00 часа българките ще се изправят срещу Словакия за разпределение на местата от 25-32-ро, като се играе елиминация за всяко място.

Медийни партньори по програма „Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „Еврофутбол" и „Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.