Лидия Ганева закрива първия етап на кампанията на БНТ „Прозорец към Родината“
Секция: КУЛТУРА
15 Септември 2017 18:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лидия Ганева закрива първия етап на кампанията на БНТ „Прозорец към Родината“

/КРОСС/ БНТ ще закрие с концерт на 16 септември (събота) първия етап на кампанията в подкрепа на българските училища зад граница - „Прозорец към Родината". Събитието започва в 18:30 часа, в рамките на изложението „Алея на книгата", до паметника на Алеко Константинов, на столичния булевард „Витоша".

С изпълнения на младите танцьори от „Роберта балет", на 6-годишната певица Магдалена Илиева и атрактивните брейкъри от школата "Pachoville", екипът на БНТ ще закрие националната дарителска акция. Специален гост на събитието ще бъде очарователната Лидия Ганева, която представи страната ни в 14-то издание на песенния конкурс Детска Евровизия миналата година в Малта.

Водещ на събитието е журналистката от БНТ Марина Матева, която заедно със своите популярни колеги от новинарските емисии „По света и у нас" - Радина Червенова и Даниел Михайлов - станаха посланици на кампанията „Прозорец към родината".

В повече от 200 училища извън страната над 20 000 български деца изучават родния език и история. В тяхна подкрепа българи от цялата страна дариха сниги в рамките на кампанията на БНТ. Ученици от Петрич, Стара Загора, Своге, Попово и други селища подеха инициативата на обществената телевизия и събираха помагала и книги за своите връстници. Кампанията на БНТ привлече много културни институти, които откриха пунктове за събиране на дарения и популяризираха кампанията. Редица издателства също се присъединиха към апела на БНТ.

В следващия етап от кампанията предстои дарените учебници и помагала да бъдат доставени до българските училища на територията на цяла Европа.

Кампанията на БНТ „Прозорец към Родината" се осъществява с подкрепата на книжарници „Хеликон" и логистична компания „Спиди".

Заповядайте на закриващото събитие на първия етап от кампанията на БНТ „Прозорец към родината" в събота (16 септември) от 18:30 часа на „Алеята на книгата" в София!