Нов път от Околовръстното до АМ "Тракия" извежда тежкия трафик от Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Септември 2017 14:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов път от Околовръстното до АМ "Тракия" извежда тежкия трафик от Пловдив

/КРОСС/ Нов път, продължение на околовръстното на Пловдив, ще разтоварва движението в града, каза премиерът Бойко Борисов при инспекция на строителството и реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград на връщане от Девин.

Новият път ще започва от кръговото кръстовище с Околовръстното в посока към пътен възел "Скобелева майка" и ще е с дължина 6 километра, на стойност 6 милиона лева. По този начин целият трафик от Родопите ще отива направо за север и изток по връзка с АМ "Тракия" и ще се избягва влизането в града, посочи премиерът.

Това кръгово кръстовище и новият път са изключително важни за Пловдив, тъй като се осигурява комуникация на Околовръстното с магистралата или източната връзка, каза кметът на Пловдив Иван Тотев. По думите му това е неизграден участък от Околовръсното в посока изток и север - за Бургас, Варна, Шумен и Велико Търново. Този път е необходим да изведем движението на тежкотоварни автомобили от града и с него се решават редица важни проблеми като разтоварването на трафика, износването на пътната мрежа и други, каза кметът.

За целта община "Родопи" започва отчуждителна процедура на земеделски земи в посоченият терен.

Строителството и реконструкцията на един от най-натоварените пътища в страната - пътя Пловдив-Асеновград, върви с изпреварващ график, каза изпълнителят на проекта Юлиан Инджов и посочи, че при хубаво време ще го завършат до края на годината или с година предсрочно.