Станишев: Неприемането на България в Шенген е скандална дискриминация
Секция: ПОЛИТИКА
18 Септември 2017 08:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станишев: Неприемането на България в Шенген е скандална дискриминация

/КРОСС/ Много граждани на Ямбол, младежи и представители на неправителствени организации присъстваха на церемонията по откриването на информационния офис на евродепутатите-социалисти в Ямбол. Неговата основна цел е да съдейства за поддържането на по-тясна връзка с Европейския парламент, да даде възможност гражданите на областта да поставят своите проблеми, предложения и мнения директно пред членовете на делегацията на българските социалисти в ЕП. Пред събралите се хора лидерът на ПЕС Сергей Станишев изрази надежда офисът да е много деен, в полза на всички, които имат нужда от информация за това каква политика водят социалистите в Европейския съюз, както и за европейските програми и възможности.

На откриването присъстваха и депутатите от БСП за България Кристиан Вигенин и Николай Пенев, членовете на Националния съвет на БСП Атанас Мерджанов и Румен Банков, Областният лидер Митко Андонов, общинските председатели на БСП от областта, кметове и общински съветници. На пресконференция след откриването Станишев коментира актуални теми от европейския дневен ред. Той приветства призива на председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер България и Румъния да бъдат приети в Шенген и окачестви негативните изявления по въпроса на германския министър на вътрешните работи Томас де Мезиер като "скандална дискриминация и антиевропейско поведение".

Станишев информира медиите и за писмото, изпратено от над 50 евродепутати до украинския президент Петро Порошенко с искане да наложи вето на приетия от парламента закон, с който се ограничава възможността на малцинствата в Украйна да се обучават на своя майчин език.

Преди официалното откриване Сергей Станишев посети археологическия резерват „Тракийски и античен град Кабиле", един от 100-те национални туристически обекта, както и най-новия строителен хипермаркет в Ямбол, за да се запознае с новата инвестиция на местния бизнес и с проблемите, които произтичат главно от недостига на качествена работна сила.

По-късно Сергей Станишев взе участие в инициативата на община Тунджа „Семейството създава победители". Пред изложба на фотоси на техните семейства, кметът Георги Геогиев връчи на петима изявени ученици еднократни парични премии.

Посещението на президента на ПЕС в Ямбол завърши със среща с граждани в препълнената зала на община Тунджа.