Французин вдигна от 0 до 100 км/ч за половин секунда с триколка, задвижвана от вода
Секция: Автомобили
18 Септември 2017 10:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Французин вдигна от 0 до 100 км/ч за половин секунда с триколка, задвижвана от вода

/КРОСС/ Влюбеният в ракетната техника Франсоа Гиси използва принципа на дюзите във всякакъв възможен вид. Този път за да се изстреля от място до 60 мили в час /96 км/ч/ за около половин секунда - нещо за което дори и във Формула 1 могат само да мечтаят. За целта той не използва нищо друго освен силата на ...водата, предава Auto-press.

Доста ексцентричният Гиси стана известен преди известно време че успя със ракетен велосипед да надвие на пистата Ferrari, развивайки скорост от 338 км/ч.

В най-новото си постижение преминава от две на три колела и добавя доста повечко използване на мощност. Неговият трицикъл се „изстрелва" от място до 100 км/ч за само 0.55 секунди и то по време на опит за рекордно изминаване на 200 метра, постигайки терминална скорост от 259,2 км/ч. И то зареждайки бегачката си само с ... дъждовна вода!

"Живея във Франция - третата сила в света на моторните спортове. Това е и причината да търся по-евтини начини за търсене на адреналин. И това което съм направил досега е едва един процент от проектите които искам да осъществя. Ако имам правилно финансиране бих могъл да направя свръхзвуков драгстер, който ще прекрачи скоростта на звука в края на класическата дистанция от четвърт миля." - споделя изобретателят-каскадьор.

Но недостигът на средства не го спира. За да се уверим в това е достатъчно да разгледаме новата му скоростна машина на три колела. Отпред с мотоциклетна вилка, отзад с колела на го-карт и резервоар от алуминий усилен с карбон, съдържащ 35 галона от дъждовна вода при налягане от 6000 атмосфери. Когато Гиси отвори клапана на дюзата водата се превръща в най-мощния двигател, някога монтиран на трицикъл.

Как ли се чувства човек, когато се изстрелва с трицикъла си от място до 100 км/ч за половин секунда?

"Доста по комфортно и безопасно в сравнение с ракетния ми велосипед" - отговаря Гиси.

„Е и с колелото не беше зле да вдигнеш над 330 км/ч за 4,8 секунди, но това не значи че съм се чувствал в безопасност."

video: https://www.youtube.com/watch?time_continue=58&v=Q1eQw4ycgQM