Мария Делчева с титла в Украйна
Секция: СПОРТ
18 Септември 2017 12:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мария Делчева с титла в Украйна

/КРОСС/ Две титли завоюва Спортният талант на „Еврофутбол" Мария Делчева от международния турнир по бадминтон до 19 г. в Днепропетровск, Украйна. На сингъл тя постигна пет поредни победи, като във финала надделя над партньорката си на двойки Христомира Поповска с 2-0 гейма (10, 14). Най-оспорваната среща за 17-годишната столичанка бе на полуфиналите, където се върна в мача след пасив от 1 гейм срещу индийката Ешита Ражу. Мария и Христомира триумфираха на двойки при девойките след успех във финала над молдовките Гюнга/Гемечи с 21-14 и 21-14.

Друг Спортен талант на българския букмейкър - Калина Христова заедно със съотборничките си от женския национален отбор Мария Йовкова и Елица Замфирова заеха 30-то място на Европейското отборно първенство по тенис на маса за мъже и жени в Люксембург. Това позволи на нашия състав да запази мястото си в „Чалъндж" дивизията. Едва на 15-години Калина постигна три победи и три загуби и то при първото си участие на такъв голям форум. Мъжкият ни тим също са 30-ти.

С шест златни медала се окичи Спортният талант на „Еврофутбол" Ангел Кодинов от Държавния индивидуален шампионат по кану-каяк в Пловдив, който се състоя в града под тепетата през уикенда. 19-годишния ни олимпиец триумфира по безапелационен начин в дисциплината едноместно кану на 200 м, 500 м, 1000 м и 1500 м, а заедно с друг Спортен талант - Атанас Хорозов грабнаха първите места на двуместно кану на 500 м и 1000 метра. 17-годишният Атанас пък се нареди на трето място на едноместно кану 500 метра.

Десислава Стоянова - един от тримата Спортни таланти на „Еврофутбол" в биатлона, се окичи с два златни медала от лятното държавно първенство, което се проведе събота и неделя на Белмекен. 24-годишната ни състезателка победи в спринта на 7,5 км и в преследването на 10 км. Димитър Герджиков зае 6-то място в спринта на 10 км при мъжете, а Антон Синапов е 9-ти. В неделя ролите се обърнаха и Антон зае 7-мо място на 12,5 км преследване, а Митко завърши 9-ти.