Новият корпус на ЦДГ “Чайка“ прие над 100 деца на млади семейства от „Меден рудник“
Секция: ЛЮБОПИТНО
18 Септември 2017 13:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият корпус на ЦДГ “Чайка“ прие над 100 деца на млади семейства от „Меден рудник“

/КРОСС/ Днес бе официално открит новият корпус на ЦДГ "Чайка" в най-големия и с най-много деца бургаски комплекс "Меден рудник". В него са разкрити три яслени и една градинска група, общо 102 места. Лентата прерязаха кметът Димитър Николов, заместникът му Йорданка Ананиева, директорът на "Чайка" Димитрина Топалова и директорът на общинска дирекция "Образование" Веселина Таралова.

"Желая прекрасно детство на новите ви възпитаници. Нека уроците и игрите вървят ръка за ръка в тази прекрасна сграда с басейн, физкултурен салон, театрална зала и амфитеатър в двора", каза кметът Димитър Николов.

С инвестицията са разкрити 17 нови работни места - учители, медицински сестри и непедагогически персонал.

Новият корпус е разделен на три нива - частичен сутерен и два надземни етажа. В частичния сутерен са разположени покрит басейн, зала за компютърно обучение, сервизни и складови помещения.

Сградата е с ниво на енергийна ефективност C, благодарение на монтираните чилъри и цялостната модерна отоплителна система. На партерно ниво, непосредствено след главния вход се намират асансьорът и физкултурният салон. Помещенията за отделните групи са решени в различни цветове и оборудвани с висококачествена мебелировка.

В дворното пространство са изградени чудесни детски площадки, предназначени за различни възрасти, от 3 до 12 години, включващи комбинирани съоръжения за катерене, люлеене, пързаляне, промушване, висене. Монтирани са люлки и клатушки на пружина, скала за равновесие, скала за катерене, които осигуряват условия за игра и възпитателни и образователни занимания на открито.

Догодина в "Меден рудник" ще отвори врати и новата еко детска градина в районния център на комплекса.

Новият корпус на ЦДГ "Чайка" е изграден със средства по проекта "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас - І етап", процедура "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Бургас" по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, както и със собствени средства на Община Бургас.


На днешното откриване присъстваха още зам.-областният управител Севдалина Турманова, народният представител Ася Пенева, общински съветници и директори на други детски градини. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Емилиян от кварталния храм "Свети Николай Чудотворец".