19 студенти от Софийския университет на стаж в Административен съд София–град
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Септември 2017 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
19 студенти от Софийския университет на стаж в Административен съд София–град

/КРОСС/ От днес в Административен съд София-град за първи път ще се обучават студенти от Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски". Стажът е резултат на постигната договореност между председателя на АССГ съдия Радостин Радков и декана на ЮФ на СУ. 19-те стажанти са от четвърти и пети курс и вече са издържали изпита си по административен процес.

Председателят Радков ги посрещна с „Добре дошли", разказа им накратко за най-големия и най-натоварен административен съд в страната, в който успешно работят 69 съдии и 190 служители въпреки несгодите от все по-тясната и непригодна сграда, и им пожела ползотворен стаж. Студентите разгледаха съда и се запознаха с деловодната му система. Съдиите, изявили желание да споделят своя опит с младите хора, ги окуражиха да питат за всичко, което искат на научат за административното правораздаване.

От години АССГ обучава и студенти от правния факултет на УНСС. Очаква се и тази учебна година бъдещи юристи от горните курсове на икономическия ВУЗ да преминат стаж в съда.