Деница Николова ще открие обществено обсъждане за приоритетите на МРРБ в Хасково
Секция: ПОЛИТИКА
19 Септември 2017 15:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деница Николова ще открие обществено обсъждане за приоритетите на МРРБ в Хасково Обсъждането е за Председателството и Ден на европейското сътрудничество

 

/КРОСС/ Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открие обществено обсъждане за програмата и приоритетите на МРРБ по време на Председателството на ЕС от България и Ден на европейското сътрудничество в Хасково.

Общественото обсъждане на програмата за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз ще започне в 9.30 ч., в сградата на Областната администрация. Очаква се в събитието да се включат представители на местната администрация, работодателски, браншови и неправителствени организации, академична общност, медии и др.

От 11:00 ч. в Регионалния исторически музей в гр. Хасково под надслов „Да открием заедно близки и далечни земи" зам.-министър Николова ще открие празника, с който Програмата за сътрудничество INTERREG V-A Гърция-България 2014-2020 ще отбележи Деня на европейското сътрудничество. Събитието се организира от Дирекция „Управление на териториалното сътрудничество към МРРБ" като Национален орган на програмата, със съдействието на Регионален исторически музей - Хасково. Празничната програма включва изложба на пощенски картички от ХХ век, която показва как се е променял обликът на големи български и европейски градове през миналия век.

От 12.00 часа участниците ще могат да се включат и в образователна игра „Търсене на съкровище" в музея. Служители ще представят музейните експонати чрез информационно-комуникационни технологии, внедрени по проект, финансиран и изпълнен в рамките на Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция - България 2007-2013 г.

Европа за шеста поредна година отбелязва през месец септември Деня на европейското сътрудничество. Целта на кампанията е да представи постиженията на сътрудничеството между европейските държави и региони.
Обществени обсъждания на програмата за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз и приоритетите на МРРБ ще бъдат направени също:
- в гр. Петрич, на 27 септември, от 09.30 ч., в залата на хотел „България";
- в гр. Перник, на 30 септември, от 9.30 ч., в сградата на Областната администрация;
- в гр. София, на 3 октомври, от 10 ч., в конферентната зала на хотел „КООП" (ул. „Искър" 30, на кръстовището с ул. „Г. С. Раковски").