Условна присъда за жената, планирала убийството на брат си и семейството му
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Септември 2017 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Условна присъда за жената, планирала убийството на брат си и семейството му

/КРОСС/ Дадоха условна присъда на 67-годишната Иванка Ройдова от Брани поле, наела убийци да отнемат живота на брат й и цялото му семейство. Причината за подготвяното братоубийство е голямо наследство от САЩ, уточнява БНР.

Припомняме, преди година стана ясно, че 66-годишна жена подготвяла убийството на цялото семейство на брат си заради наследство. Тя бе задържана за 24 часа. За същия срок в ареста бяха и килърите, които тя наела от криминалния контингент.

Иванка Ройдова искала да обсеби наследство в размер на над 4.5 млн. долара, което получавала от баща си, емигрирал в САЩ преди много време. На килърите, с които преговаряла, Ройдова обещавала да получат 10% от 4,5 млн. долара.

Съдът прецени, че Ройдова наистина е уреждала мократа поръчка за близките си, но е попаднала на агент под прикрите на правосъдието. Така се стигна до разкриването на престъпния замисъл. По част от другите обвинения Иванка Ройдова беше оправдана. Едно от тях е намирането на наемен убиец от Украйна, което съдът счете за недоказано.

Ройдова беше осъдена да плати 4 000 лева разноски по делото. Нейната защита заяви, че ще обжалва днешната присъда, която макар и условна е незадоволителна за тях. Целта е пълното оневиняване, заяви адвокат Йордан Давчев.

Засегнатите роднини искат осъдителна присъда.