Борисов: Московски иска да се хвърля под влака, ако не му сменя вагоните и локомотивите
Секция: Коментари
19 Септември 2017 20:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Московски иска да се хвърля под влака, ако не му сменя вагоните и локомотивите

/КРОСС/ Задочните реплики между министър-председателя Бойко Борисов и президента Румен Радев продължават от Бургас до Ню Йорк. А причината отново е горещата тема за закупуване на нови изтребители, като премиерът дори се подразни, че президентът давал мнение по темата от далечните САЩ и за пореден път обяви тезата си, че има по-важни неща на дневен ред изтъквайки любопитна подробност за министъра на транспорта Ивайло Московски.

„Ще купим нови самолети, но ще се пазарим за тях", обяви Борисов в Бургас, където бе повод края на научната експедиция Black sea MAР.

Той бе категоричен, че 3 милиарда лева в момента са прекалено голяма сума за държавата. По повод казаното от президента Румен Радев от Ню Йорк за изтребителите Грипен, Борисов отговори, че не е добра практика да му се дават съвети отвъд океана. Призова държавния глава да не си говорят през медиите и уточни, че ще бъдат купени самолети, но ще се търсят най-изгодните цени.

„През това време имаме МИГ-29. До завчера всички говореха, че това е най-добрият изтребител. Одържавихме "Авионанс", за да ремонтираме и СУ и МИГ", допълни Борисов и поясни, че гражданите нищо няма да усетят от тези похарчени пари, а в момента има и други належащи нужди.

„Московски иска да се хвърля под влака, ако не му сменя вагоните и локомотивите. Прави се най-доброто за армията, но има пенсионери, има инфруструктурни проекти и всеки си тегли чергата към него. Има и други нови самолети, които са по-евтини, добави премиерът, цитиран от БНР.