Осем задържани при акция срещу наркотиците в „Младост”
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Септември 2017 08:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осем задържани при акция срещу наркотиците в „Младост”

/КРОСС/ 8 души са задържани при полицейска акция срещу наркотрафика в столичния квартал „Младост" късно снощи. Това каза директорът на главна дирекция „Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски по бТВ.

„Това е операция на звеното за противодействие на наркоразпространението на столичната дирекция на вътрешните работи. Правят се обиски и претърсвания на много адреси на територията на столицата", обясни гл. комисар Терзийски.

Групата е за разпространение на наркотици. Под ръководството на Софийска градска прокуратура днес ще бъдат прецизирани обвинения на конкретни лица", допълни той и добави, че вероятно ще има и още арести.

При претърсванията са открити голямо количество марихуана, пакетирана и готова за пазара. От намерения пакет може да се направят до 400 цигари. Също така амфетамин и малка лаборатория за отглеждане на канабис.

Терзийски отхвърли тезата, че има кампания в момента срещу организираните престъпни групи, а акациите са резултат от усилена работа на полицията.

По повод задържаната през уикенда група той посочи, че убийството на техен член е довел до разкриването им. Застреляният таксиметров шофьор беше намерен през февруари, а до престъплението се стигнало, защото заплашил, че ще ги издаде на полицията.

Групата е действала и у нас, и в чужбина, а тарторът на бандата вече се е сдобил с обвинението в подбудителство. Задържан е и извършителят на убийството.

Терзийски съобщи и за още една заловена банда „стари познайници" на полицията. Четирима обрали търговец от пазара „Илиянци", блокирайки колата му и използвайки сълзотворен газ, за да го обезвредят. Извършителите имат по няколко висящи присъди включително и в чужбина.