Състезателките ни по джаги грабнаха златото в Световните серии
Секция: СПОРТ
20 Септември 2017 09:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Състезателките ни по джаги грабнаха златото в Световните серии

/КРОСС/ Българките Екатерина Атанасова и Благовеста Герова спечелиха злaтни медали на едно от най-големите състезания в джагите - Световните серии на маса Леонхарт.

След много други извоювани отличия утвърдената българска двойка успя да завземе и първото място на Световните серии на Леонхарт. Топ състезателките ни спечелиха и бронзови медали в дисциплината Спийдбол жени двойки.

Екатерина Атaнасова от СК „Джагоарс" грабна златното отличие и в индивидуалната женска надпревара. Тя пребори всички опонентки в елиминационната фаза и достигна до финала, където се срещна със Синди Феррейра Да Фонте от Люксембург.

След повеждане с два гейма от страна на Атанасова и изравняване от опонентката, Екатерина спечели последния сет с резултат 7:5. Така за втора година Атанасова постига невероятен триумф на Световните серии. Това е поредна световна титла за топ състезателката след златните отличия през 2012 на маса „Роберто спорт", през 2015 на маса „Гарландо", 2016 - маса „Леонхарт" и голямата Световна титла през 2013 година.

Благовеста Герова също достигна до полуфиналните мачове в играта по единици и се класира на четвърто място в дисциплината.

В рамките на световния турнир се проведе и Европейската Шампионска Лига за 2017 година.

Състезателките от клуб „Сторм Райдърс", които представяха България при жените, спечелиха бронзовите отличия. Златото за поредна година отиде при Мечките от Берлин, където играе и Екатерина Атанасова. Втори се класираха „Кит ит Щутгарт", където от новия сезон се състезава и Благовеста Герова.

Мъжкият ни представител - отборът на „Нинджа гларуси", гр. Созопол се класира на осма позиция в квалификационната фаза и не успя да достигне до елиминациите.

И тази година Световните серии на Леонхарт се проведоха в Санкт Вендел, Германия от 14 до 17 септември, където над 500 играчи от цял свят премериха сили. Всички българските състезатели, които се включиха във десетките дисциплини се представиха на ниво.

В дисциплината Open Singles най-добър резултат сред българите показа Красимир Димитров от клуб „Нинджа гларуси", който достигна до 38-ма позиция във финалния ранкинг от над 300 състезатели.

Деметра Блажева и Александра Новкова-Лазова от столичния клуб „Сторм Райдърс" се класираха на пето място в дисциплината Спийдбол жени двойки, а джагоарската двойка Станислава Стайкова и Таня Кренчева се класира на 17-та позиция в същата дисциплина.

Много емоции и адреналин за всички участници в състезанието и поредния голям успех за България в лицето на българските топ състезателки.

ОФФнюз